Meditatie retreat

Meditatie retreat

Meditatie retreat week

Bij een meditatie retreat leer je te vertragen en tot rust te komen. Waarbij een meditatie retreat als een reset kan werken om uit te rusten en weer op te laden. Het bewust uitschakelen of vermindering van prikkels zorgt voor rust, ontspanning en bewustwording. Hierbij krijg je inzichten in je gedachtestromen, oude patronen, verkeerde aannames en angsten.

Hoe kun je minder denken en meer voelen?

Wil je ervaren hoe het is om stil te zijn en je mind leeg te maken? Tijdens deze retraite naar Sicilië begeleidt Eefje, vanuit rust en compassie, elke dag meditatie sessies. Dit kan een ontspannende mindfulness meditatie zijn, een meditatie om bewust te worden van je energie huishouding, ademhalingsoefeningen of een geleide meditatie gericht op specifieke thema’s. Waarbij jouw ontspanning en bewustwording centraal staan. Na afloop van een meditatie is er de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Train je geest met meditatie om te leven in het hier en nu. Om te leven in het huidige moment voorkom je overmatig bezig zijn met het verleden en de toekomst. Hierdoor ervaar je meer ontspanning, energie en focus. En zo is er weer ruimte om inzichten te krijgen over jezelf en je omgeving.

Ga je mee in de meivakantie op retraite naar het zonnige Sicilië?

Ervaringen Retraite Sicilië

“Ik heb een fantastische week gehad op Sicilië. De locatie was prachtig, het eten was heerlijk (met dank aan Natasja) en de groep was meteen vertrouwd.

Eefje heeft een mooi, gevarieerd programma neergezet en heeft enorm veel kennis. Zij had oog voor de groep en voor ons persoonlijk. Ook was er voldoende ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

Mede dankzij haar heb ik, tijdens een turbulente periode in mijn leven, weer meer rust en vertrouwen gevonden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik Eefje heb leren kennen en heb kunnen deelnemen aan deze fijne retraite.”

Lisette van der Spoel

“Bedankt voor deze bijzondere week en de mooie gesprekken. Ik voel een enorme positiviteit en laat alles langzaam op mij inwerken...dank Eef. Vanaf het eerste moment voelde ik een enorm gevoel van veiligheid. Dit geeft mij vertrouwen voor een volgende stap”

Monica Stoebel

“Ik kijk terug op een prachtige, intense week. Vol vertrouwen in en respect naar elkaar. Heel bijzonder om dit met elkaar te delen.

Ik voel rust in mijn hoofd en in mijn hart en heb veel energie in mijn lichaam. Ik ga dit gevoel heel lang vasthouden. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

Marian Zuidveld

“Ik ben heerlijk aan het nagenieten van de retraite week op Sicilië. En laat alles nog eens de revue passeren.

Ik vond het heel bijzonder dat we het zo leuk met elkaar hadden. En zo bijzonder hoe Eefje de week heeft begeleid en zo mooi kon meebewegen in de groep.

Nogmaals dank hiervoor!”

Minkie Brandsma