Programma retreat

Heb je behoefte om even weg te zijn, om je terug te trekken in een rustige en fijne omgeving? Deze week is er op gericht om de verbinding met jezelf te herstellen. Of je nu komt voor een break van het dagelijkse leven, voor innerlijke rust, me-time of met een concrete hulpvraag. Deze retreat biedt jou dé plek waar je helemaal tot ontspanning komt.

Mindfulness retreat

Elke ochtend starten we met een meditatie om ontspannen de dag te beginnen, gevolgd door een ontbijtbuffet vol met verse producten uit de regio. Hierna kun je deelnemen aan een yoga les of een workshop volgen gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Nadat je genoten hebt van een gezonde lunch kom je tot rust tijdens de sound healing van Graziano, geniet je van een ayurvedische massage of ervaar je de adembenemende natuur van Sicilië bij een stilte wandeling.

Tot slot geniet je elke avond tijdens zonsondergang van een echt Italiaans diner met hierna een ontspannende meditatie om rustig de nacht in te gaan. Op de laatste avond is er een speciale Siciliaanse pizza avond met aansluitend een vuurceremonie.

Verder hoef je deze week helemaal niets, volg je hart en geef je drukke hoofd even een time-out. En mocht je onderdelen van het programma over willen slaan, voel je vrij je eigen ritme te volgen.

Kortom een week vol bezinning en écht tijd voor jezelf, iets wat deze reis heel bijzonder maakt!

  Dag 1

  • aankomst in de middag
  • 18:30 uur diner en welkom
  • 20:30 uur meditatie

  Dag 2

  Dag 3

  • 8:00 uur meditatie
  • vanaf 8:30 ontbijt
  • optie massage of individuele sessie
  • 13:30 uur lunch
  • 14:30 uur excursie naar Scicli
  • 19:00 uur diner
  • 21:00 uur meditatie

  Dag 4

  Dag 5

   cactus vijg retraite

   Dag 6

   • 8:00 uur meditatie
   • vanaf 8:30 uur ontbijt
   • 11:00 uur tot 13:00 uur workshop de kracht van de maan
   • 13:30 uur lunch
   • optie massage of individuele sessie
   • 19:00 uur pizza avond
   • 20:30 uur vuurceremonie
   • Gezamenlijke afsluiting

    Dag 7

    • vanaf 7:30 uur ontbijt
    • Vertrekken naar de luchthaven
     yoga week buitenland

     Yoga

     Ontdek de ontspanning in je lichaam met deze heerlijke ontspannen yoga lessen. Op het programma van deze retraite staan twee yoga flow lessen. Deze zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en zijn er opgericht om het lichaam tot een dieper niveau van ontspanning te brengen.

     Yoga geeft energie en vertraagt het verouderingsproces, verbetert focus, wilskracht en concentratie en versoepelt de gewrichten en het bindweefsel. Yoga helpt daarnaast bij slapeloosheid en piekeren en om fysieke spanningen los te laten.

     wandel retreat

     Stiltewandeling

     Ervaar innerlijke rust tijdens deze helende stilte wandeling in de Siciliaanse bergen. Open tijdens deze wandeling al je zintuigen in de adembenemende natuur.

     Door je zintuigen te openen zul je merken dat de stilte in combinatie met de werking van de natuur je zullen helen.

     Na een wandeling van een paar uur nemen we een rustpauze voor een picknick in stilte. Tijdens deze picknick laat je de wandeling op je inwerken en integreren in je bewustzijn.

     Je verdiept op deze manier je innerlijke stilte en komt hierbij tot zelfinzicht.

     meditatie retreat Sicilië

     Meditatie

     Laat alle spanningen van je afglijden tijdens de ontspannende geleide meditaties. Elke ochtend starten we met mediteren en elke avond sluiten we de dag af met een meditatie.

     Deze meditaties zijn gericht op bewustwording van jezelf en je lichaam. Door middel van visualisatie, ademhalingsoefeningen en energetische meditaties kom je in contact met een diepere laag van jezelf.

     Door te mediteren word je bewust van wat er zich in je binnenwereld afspeelt. Hierbij zorgt meditatie voor minder stress, angsten en zorgen.

     leven met de kracht van de maan

     Workshop: De kracht van de maan

     De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Elke fase heeft haar eigen unieke kracht waar je positief gebruik van kunt maken om meer balans in je leven te ervaren.

     Misschien heb je wel eens gemerkt dat je bij volle maan overloopt van energie en minder goed slaapt. Dit is een bekend fenomeen en het is de bevestiging van de grote kracht en energie van de maan. Waar de zon een belangrijke rol speelt bij actie en groei naar buiten toe, speelt de maan energie in op onze innerlijke processen.

     Zo is de nieuwe maan een perfecte tijd om iets nieuws te starten en los te laten wat je niet meer dient. Leven volgens het natuurlijke ritme van de maan kan je helpen bij het maken en timen van je keuzes.

     mindfulness wandeling

     Workshop Mindfulness in de natuur

     Deze unieke workshop vind plaats tijdens een vertragende wandeling in de prachtige natuur van Sicilië. Want waar kun je mindfulness nu het beste ervaren? Juist, in de stilte van de natuur.

     We maken een wandeling waarbij er enkele stops worden gemaakt voor het beoefenen van mindfulness. Je leert hoe je jouw zintuigen kunt openstellen voor de natuurlijke schoonheid om je heen en hoe je mindfulness kunt integreren in je dagelijkse leven.

     Door mindfulness toe te passen in je dagelijkse leven ervaar je meer innerlijke rust. Je bent waar je aandacht is. Mindfulness is de kunst van het bewust sturen van deze aandacht, waardoor je aanwezig bent in het hier en nu en je ervaringen intenser worden.

     Mindful leven heeft een positieve invloed op je gezondheid, geluk en op je relatie met jezelf en anderen. Je bent beter in staat om negatieve emoties te accepteren, hebt meer controle over je handelen en bent je bewust van je eigen gevoelens en gedachten. Mindfulness kan je op weg helpen naar een opgeruimder en lichter leven.

     retraite workshop manifesteren

     Workshop Manifesteren

     Stel je open voor het nieuwe en zet je diepste verlangens om in de werkelijkheid. Je manifesteert altijd, zelfs wanneer je het niet in de gaten hebt. Hierbij is je geest een krachtig instrument. Met je emoties en gedachten kun je bewust een prachtig leven manifesteren.

     Manifesteren kun je zelfs zien als een vaardigheid; Je kunt het al, en met de juiste oefening zal je er steeds beter in worden. De eerste stap is om je bewust te worden van de energie in jezelf en om je heen. Als je dit bewustzijn ontwikkelt, ben je ook in staat om met deze energie samen te werken.

     Door je verlangen op te schrijven, dankbaar te zijn en vanuit vertrouwen los te laten maak je de weg vrij naar iets moois.

     retreat sound healing

     Sound healing ligconcert

     Tijdens dit klank ligconcert wordt je meegenomen op reis met de klanken van de healing bowls.

     Elke klank heeft zijn eigen trilling en dus een ander effect op je lichaam. Deze klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe staat van ontspanning brengen.

     Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten tot rust brengen en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.

     vuurceremonie

     Vuurceremonie

     Deze retraite sluiten we op de laatste avond af met een magische vuurceremonie. Een ceremonie om heel bewust los te laten wat jou niet meer dient in je leven.

     Deze vuurceremonie is gekoppeld aan de workshop ‘de kracht van de maan’.  Met nieuwe maan zet je een intentie neer, van wat jij graag zou wensen. Tijdens de vuurceremonie laat je vervolgens bewust los wat jouw nieuwe maanwens nog belemmert.

     Loslaten betekent ruimte vrijmaken, ruimte voor iets nieuws. Iets nieuws dat in de komende periode mag ontstaan vanuit jouw verlangen en dat van hieruit mag gaan groeien en bloeien.

     Verwen jezelf met deze onvergetelijke retreat naar Sicilië!

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     Eefje is een professional die vanuit haar achtergrond en levenservaring op een mooie prettige manier mij weer met mezelf in verbinding bracht.

     De omgeving, de meditaties, wandelingen en haar betrokken natuur gaven mij een enorme energie boost.

     Pamela Van den Goorbergh-Zimbile
     Retraite Oktober 2022

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     Wat heb ik genoten van deze geweldige retraite op Sicilie! Het was helemaal compleet.

     De accommodatie Dimora di Dante, gelegen in een prachtige omgeving van olijfbomen, met de liefdevolle verzorging en overheerlijke kookkunsten van Natasja, de workshops (maanceremonie, mindfulness, ochtend- en avondmeditaties) onder de fijne begeleiding van Eefje, een prachtige wandeling in de natuur, de klankschalen ceremonie, yoga en nog meer activiteiten waar je volledig van tot jezelf komt.
     Het heeft mij de rust gebracht waar ik naar op zoek was en inzichten in mezelf gegeven op vlakken waar nog twijfel zat.

     Alles klopte, Eefje heeft echt iets heel bijzonders neergezet!

     Jayden Velthuis
     Retraite Oktober 2023

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗ 

     Een plek waar je even tot stilstand wordt geroepen en terug kan gaan naar je kern.
     Een prachtige locatie met heerlijk eten.

     Eefje heeft een heel fijn programma neergezet en denkt overal in mee.
     Ik zou dit zeker aanraden om jezelf te gunnen.

     Sanne Twijnstra
     Retraite Oktober 2023

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     Het was een unieke ervaring!

     Zeer overzichtelijk: de perfecte locatie met de juiste balans tussen bemiddeling, fysieke activiteiten, workshops en tijd voor jezelf. Als je op zoek bent naar een goede manier om meditatie en mindfulness te benaderen, dan is Eefje de juiste en competente persoon voor jou.

     Marco Giovanni Ruzza
     Retraite Oktober 2022

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     “Ik heb een fantastische week gehad op Sicilië. De locatie was prachtig, het eten was heerlijk en de groep was meteen vertrouwd.

     Eefje heeft een mooi, gevarieerd programma neergezet en heeft enorm veel kennis. Zij had oog voor de groep en voor ons persoonlijk. Ook was er voldoende ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

     Mede dankzij haar heb ik, tijdens een turbulente periode in mijn leven, weer meer rust en vertrouwen gevonden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik Eefje heb leren kennen en heb kunnen deelnemen aan deze fijne retraite.”

     Lisette van der Spoel
     Retraite April 2022

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     “Bedankt voor deze bijzondere week en de mooie gesprekken. Ik voel een enorme positiviteit en laat alles langzaam op mij inwerken...dank Eef. Vanaf het eerste moment voelde ik een enorm gevoel van veiligheid. Dit geeft mij vertrouwen voor een volgende stap”

     Monica Stroebel
     Retraite April 2022

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     “Ik kijk terug op een prachtige, intense week. Vol vertrouwen in en respect naar elkaar. Heel bijzonder om dit met elkaar te delen.

     Ik voel rust in mijn hoofd en in mijn hart en heb veel energie in mijn lichaam. Ik ga dit gevoel heel lang vasthouden. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

     Marian Zuidveld
     Retraite April 2022

     Review retraite Sicilië

     ∗∗∗∗∗

     “Ik ben heerlijk aan het nagenieten van de retraite week op Sicilië. En laat alles nog eens de revue passeren. Ik vond het heel bijzonder dat we het zo leuk met elkaar hadden. En zo bijzonder hoe Eefje de week heeft begeleid en zo mooi kon meebewegen in de groep.

     Nogmaals dank hiervoor!”

     Minkie Brandsma
     Retraite April 2022