Programma retraite

Heb je behoefte om even weg te zijn, je terugtrekken in een rustige en fijne omgeving? Deze mindfulness retreat biedt je een plek waar je helemaal kunt ontspannen en in de watten wordt gelegd.

Programma retraite week

Elke ochtend starten we met een geleide meditatie om ontspannen de dag te beginnen, gevolgd door een ontbijtbuffet vol met verse producten uit de regio. Hierna kun je deelnemen aan een yoga les of een workshop gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Nadat je genoten hebt van een gezonde lunch kom je tot rust tijdens de soundhealing van Graziano of ervaar je de adembenemende natuur van Sicilië tijdens de stiltewandeling.

Tot slot geniet je tijdens zonsondergang van een echt Italiaans diner met aansluitend een ontspannende meditatie om rustig de nacht in te gaan. Met op de laatste avond een speciale Siciliaanse pizza avond en als afsluiting van de retraite week een vuurceremonie.

Verder hoef je deze week helemaal niets, volg je hart en geef je drukke hoofd even een time-out. En mocht je onderdelen van het programma over willen slaan, voel je vrij.

Kortom een week vol bezinning en echt tijd voor jezelf, iets wat deze reis heel bijzonder maakt!

  Dag 1

  • aankomst tussen 15 en 19 uur
  • 19:00 uur diner en welkom
  • 21:00 uur meditatie

  Dag 2

  Dag 3

  • 8:00 uur meditatie
  • vanaf 8:30 ontbijt
  • vrij in te vullen
  • 13:00 uur lunch
  • 14:00 tot 19:00 uur naar Scicli
  • 19:00 uur diner
  • 21:00 uur meditatie

  Dag 4

  Dag 5

   Dag 6

   • 8:00 uur meditatie
   • vanaf 8:30 uur ontbijt
   • 10:30 uur tot 13:00 uur workshop de kracht van de maan
   • 13:30 uur lunch
   • vrij in te vullen
   • 19:00 uur pizza avond
   • 20:30 uur vuurceremonie
   • Gezamenlijke afsluiting

    Dag 7

    • vanaf 7:30 uur ontbijt
    • Vertrekken naar de luchthaven
     meditatie

     Meditatie

     Laat alle spanningen van je afglijden tijdens de ontspannende geleide meditaties. Elke ochtend starten we met mediteren en elke avond sluiten we de dag af met een meditatie.

     Deze meditaties zijn gericht op bewustwording van jezelf en je lichaam. Door middel van visualisatie, ademhaling en energetische meditaties kom je in contact met een diepere laag van jezelf.

     Door te mediteren word je bewust van wat er zich in je binnenwereld afspeelt. Hierbij zorgt meditatie voor minder stress, angsten en zorgen.

     programma retreat

     Yoga

     Ontdek de ontspanning in je lichaam met deze heerlijke ontspannen yoga lessen. Op het programma van deze retraite staan twee yoga flow lessen.

     Deze zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en zijn er opgericht om het lichaam tot een dieper niveau van ontspanning te brengen.

     Yoga geeft energie en vertraagt het verouderingsproces, verbetert focus, wilskracht en concentratie, versoepelt de gewrichten en bindweefsel. En helpt bij slapeloosheid en piekeren en om fysieke spanningen los te laten.

     Mindfulness retraite

     Workshop Mindfulness

     Tijdens deze workshop leer je hoe je innerlijke rust kunt ervaren. Je krijgt meer inzicht in je gedachten, gevoelens en ingesleten patronen. Verder leer je bewust te worden van je gedachten, zodat je met een helder hoofd keuzes kunt maken.

     Mindful leven heeft een positieve invloed op je gezondheid, geluk en op je relatie met jezelf en anderen. Je bent beter in staat om negatieve emoties te accepteren, hebt meer controle over je handelen en bent je bewust van je eigen gevoelens en gedachten.

     Mindfulness kan je op weg helpen naar een opgeruimder en lichter leven.

     leven met de maan

     Workshop: De kracht van de maan

     De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Elke fase heeft haar eigen unieke kracht waar je positief gebruik van kan maken om meer balans in je leven te ervaren.

     Misschien heb je wel eens gemerkt dat je bij volle maan overloopt van energie en minder goed slaapt. Dit is een bekend fenomeen en het is de bevestiging van de grote kracht en energie van de maan. Waar de zon een belangrijke rol speelt bij actie en groei naar buiten toe. Speelt de maan energie in op onze innerlijke processen.

     Zo is de nieuwe maan een perfecte tijd om iets nieuws te starten en los te laten wat je niet meer dient. Leven volgens het natuurlijke ritme van de maan kan je helpen bij het maken en timen van je keuzes.

     stilte wandeling

     Stiltewandeling

     Kom tot rust tijdens een ontspannen stilte wandeling en stel je zintuigen open voor de natuur. Door speciale oefeningen train je de zintuigen, om daarna de stilte te ervaren.

     Op enkele bijzondere plekken laat je deze stilte op je inwerken, je verdiept op deze manier je innerlijke stilte en komt hierbij tot zelfinzicht.

     Een bijzondere natuurbelevingstocht om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur van het prachtige Sicilië.

     Manifesteren

     Workshop Manifesteren

     Stel je open voor het nieuwe en zet je diepste verlangens om in de werkelijkheid.

     Je manifesteert altijd, zelfs wanneer je het niet in de gaten hebt. Hierbij is je geest een krachtig instrument. Met je emoties en gedachten kun je bewust een prachtig leven manifesteren.

     Manifesteren kun je zelfs zien als een vaardigheid: je kunt het al, en met de juiste oefening zal je er steeds beter in worden. De eerste stap is om je bewust te worden van de energie in jezelf en om je heen. Als je dit bewustzijn ontwikkelt, ben je ook in staat om met deze energie samen te werken. Door je verlangen op te schrijven, dankbaar te zijn en vanuit vertrouwen los te laten maak je de weg vrij naar iets moois.

     healing bowls

     Sound healing ligconcert

     Tijdens dit klank ligconcert wordt je meegenomen op reis met de klanken van de healing bowls.

     Elke klank heeft zijn eigen trilling en dus een ander effect op je lichaam. Deze klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe staat van ontspanning brengen.

     Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten tot rust brengen en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.

     vuurceremonie

     Vuurceremonie

     Deze retraite sluiten we op de laatste avond af met een magisch vuurceremonie. Een ceremonie om heel bewust los te laten wat jou niet meer dient in je leven.

     Deze vuurceremonie is gekoppeld aan de workshop, de kracht van de maan. Door met nieuwe maan een intentie neer te zetten wat jij graag zou wensen. Ga je tijdens deze ceremonie heel bewust loslaten wat jou nieuwe maan wens zou kunnen belemmeren.

     Wat voel jij dat je heel graag zou willen loslaten?
     Waarvan wil jij graag afscheid nemen?

     Loslaten betekent ruimte vrijmaken, ruimte voor iets nieuws. Iets nieuws dat in de komende periode mag ontstaan vanuit jouw verlangen, dat van hieruit mag gaan groeien en bloeien.

     Ga je mee op retraite naar het zonnige Sicilië?

     Ervaringen Retraite Sicilië

     “Ik heb een fantastische week gehad op Sicilië. De locatie was prachtig, het eten was heerlijk (met dank aan Natasja) en de groep was meteen vertrouwd.

     Eefje heeft een mooi, gevarieerd programma neergezet en heeft enorm veel kennis. Zij had oog voor de groep en voor ons persoonlijk. Ook was er voldoende ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

     Mede dankzij haar heb ik, tijdens een turbulente periode in mijn leven, weer meer rust en vertrouwen gevonden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik Eefje heb leren kennen en heb kunnen deelnemen aan deze fijne retraite.”

     Lisette van der Spoel

     “Bedankt voor deze bijzondere week en de mooie gesprekken. Ik voel een enorme positiviteit en laat alles langzaam op mij inwerken…dank Eef. Vanaf het eerste moment voelde ik een enorm gevoel van veiligheid. Dit geeft mij vertrouwen voor een volgende stap”

     Monica Stoebel

     “Ik kijk terug op een prachtige, intense week. Vol vertrouwen in en respect naar elkaar. Heel bijzonder om dit met elkaar te delen.

     Ik voel rust in mijn hoofd en in mijn hart en heb veel energie in mijn lichaam. Ik ga dit gevoel heel lang vasthouden. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

     Marian Zuidveld

     “Ik ben heerlijk aan het nagenieten van de retraite week op Sicilië. En laat alles nog eens de revue passeren.

     Ik vond het heel bijzonder dat we het zo leuk met elkaar hadden. En zo bijzonder hoe Eefje de week heeft begeleid en zo mooi kon meebewegen in de groep.

     Nogmaals dank hiervoor!”

     Minkie Brandsma