Stilte wandeling

Stilte helpt je om je zintuigen te openen en te ervaren wat dit met je doet. Om alleen je voetstappen op het pad, je ademhaling en enkel het geluid van de vogels of de wind te horen, kom je tot een diepere staat van innerlijke rust en zelfinzicht. Een wandeling in stilte helpt je om je mind tot rust te brengen en hierdoor ruimte te krijgen voor nieuwe inzichten.

De kracht van Stilte

Stilte is de bron van alles in en om je heen. Het is je rustpunt, waar je in een druk leven niet altijd aan toekomt. In ons dagelijkse leven hebben we te maken met een hoeveelheid aan prikkels. Je staat er vaak niet eens bij stil wat deze prikkels met je doen.

Op het moment dat je de stilte ontdekt, voel je ook de stilte in jezelf. Je denken stopt en je bent je bewust van jezelf en alles om je heen.

In stilte wandelen

Door in stilte te wandelen leg je de focus op wat er zich nu, op dit moment, afspeelt. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over de toekomst of het verleden.

Door mindful te wandelen kun je ervaren dat je op een hele prettige manier tot rust komt en veel meer kunt genieten van het moment. Deze oefening plaatst je in het hier en nu en creëert rust en ruimte om aandacht te geven aan alles wat zich aandient.

Hierdoor is deze stiltewandeling voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af en hierdoor krijgt je nieuwe energie.

stilte wandeling retreat

In stilte mag je alles vergeten.

Alles wat is geweest, alles wat nog komen gaat, alleen maar gewoon zijn. Om in de stilte terug te keren naar jezelf.

Ga je mee op reis om de stilte in jezelf te ontdekken?

Ervaringen Retreat Sicilië

“Ik heb een fantastische week gehad op Sicilië. De locatie was prachtig, het eten was heerlijk (met dank aan Natasja) en de groep was meteen vertrouwd.

Eefje heeft een mooi, gevarieerd programma neergezet en heeft enorm veel kennis. Zij had oog voor de groep en voor ons persoonlijk. Ook was er voldoende ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

Mede dankzij haar heb ik, tijdens een turbulente periode in mijn leven, weer meer rust en vertrouwen gevonden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik Eefje heb leren kennen en heb kunnen deelnemen aan deze fijne retraite.”

Lisette van der Spoel

“Bedankt voor deze bijzondere week en de mooie gesprekken. Ik voel een enorme positiviteit en laat alles langzaam op mij inwerken…dank Eef. Vanaf het eerste moment voelde ik een enorm gevoel van veiligheid. Dit geeft mij vertrouwen voor een volgende stap”

Monica Stoebel

“Ik kijk terug op een prachtige, intense week. Vol vertrouwen in en respect naar elkaar. Heel bijzonder om dit met elkaar te delen.

Ik voel rust in mijn hoofd en in mijn hart en heb veel energie in mijn lichaam. Ik ga dit gevoel heel lang vasthouden. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

Marian Zuidveld

“Ik ben heerlijk aan het nagenieten van de retraite week op Sicilië. En laat alles nog eens de revue passeren.

Ik vond het heel bijzonder dat we het zo leuk met elkaar hadden. En zo bijzonder hoe Eefje de week heeft begeleid en zo mooi kon meebewegen in de groep.

Nogmaals dank hiervoor!”

Minkie Brandsma