Veelgestelde vragen 

Algemene vragen

Is een retraite iets voor mij?

Een retraite is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, innerlijke rust en persoonlijke groei.

Tijdens een retraite trek je jezelf even terug uit je dagelijkse leven, het liefst met zo min mogelijk prikkels. De focus komt helemaal op jezelf te liggen. Door te vertragen en een tijdje helemaal tot rust te komen, geef je jou lichaam en geest tijd om te herstellen. En komt er ruimte voor nieuwe ideeën, inzichten en antwoorden op vragen.

Wat doe je op een retraite?

Een retraite helpt je om even los te komen van je dagelijks leven. Zonder al te veel afleidingen, zoals mobiel, computer, je omgeving, afspraken, verplichtingen en zorg voor kinderen of ouders.

Een retraite helpt je om je leven te overzien en om dichter bij jezelf te komen. Een retraite is op een locatie waar er voor je gezorgd wordt en waar je hierdoor tot diepe ontspanning kunt komen.

Hoe ziet een retraite eruit?

Een retraite dag begint rustig met om 8:00 uur een meditatie en wat losmaak oefeningen om het lichaam wakker te maken. Gevolgd door een ontbijtbuffet om 08:30 uur en de dag eindigt om 21:00 uur met een ontspannende meditatie.

In de ochtend en middag is er een vast programma met in de ochtend yoga lessen of een wandeling en in de middag een workshop.

Rondom de maaltijden is er ruimte in het programma om vrij in te vullen. Door bijvoorbeeld een duik te nemen in het zwembad of voor het lezen van een goed boek in de zon.

Wat kost een retraite?

Deze retraite week naar het Italiaanse eiland Sicilië kost €995,00 per persoon. Dit is een all inclusive retraite; deze reis is inclusief dagelijkse meditaties, yoga lessen, alle workshops, stilte wandeling, overnachtingen, drie uitgebreide maaltijden per dag en alle overige programma onderdelen.

Hier bovenop komen alleen nog de kosten van de vliegreis en het transfer naar de accommodatie.

Is dit een stilte retraite?

Nee, dit is geen stilte retraite. Wel staat er op het programma een stiltewandeling.

Komen de meeste deelnemers alleen of samen?

Deze retraite wordt meestal geboekt door mensen die alleen komen, het is ook mogelijk om een eigen kamer te boeken. Ongeveer 30% van de groep boekt samen met een vriendin/vriend/collega/moeder deze retraite. Mocht je meer willen weten over de groepssamenstelling van de aankomende retraite neem gerust contact op.

Kan ik delen van het programma overslaan?

Ja dit kan, hier heb je zelf de keuze in. Laat het wel even tijdens de retraite weten als je ergens niet aan deel wilt nemen. Aangezien dit als complete reis wordt aangeboden kun je geen korting krijgen wanneer je een deel van het programma niet wilt volgt.

Uit hoeveel deelnemers bestaat de retraite?

De groep bestaat uit 4 tot 12 deelnemers.

Ik heb een dieetwens, is dit mogelijk?

Ja zeker, laat dit op tijd weten dan zullen wij hier rekening mee houden.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

6 Overnachtingen, alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diner inclusief wijn. Bovendien alle activiteiten van het programma met elke dag meditatie, 3 yoga lessen, diverse workshops, een sound healing concert, een vuurceremonie en een uitje in de omgeving. Meer hierover kun je lezen onder het kopje tarieven.

Is er Wifi aanwezig?

Er is goed internet bereik voor alle gasten. Gratis toegankelijk doormiddel van een Wifi-code.

Is een retraite geschikt voor mij?

Een retraite is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog niet eerder alleen hebt gereisd of retraites hebt gevolgd. Neem gerust contact op om kennis te maken en voor aanvullende informatie over deze retraite naar Sicilië.

Vragen over programma

Hoe ziet het retraite programma eruit en is er tijd voor mijzelf?

Het volledige programma kun je lezen onder het kopje programma.

Zijn de meditaties zittend of liggend?

Beiden, de meditaties zijn zittend op een stoel of liggend op de grond.

Vragen over reis

Hoe kom ik op Sicilië en hoe kom ik bij Dimora di Dante?

De makkelijkste en snelste vliegroute is van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven of Düsseldorf naar Catania. Mocht je graag via een andere luchthaven vertrekken of aankomen dan kan dit uiteraard ook. Wanneer er minimaal 4 aanmeldingen zijn, en de retraite dus door kan gaan, kun je de vlucht boeken.

Voor vervoer van luchthaven Catania naar de accommodatie, kun je gebruik maken van de bus voor €6,60 of (samen) een taxi nemen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf een auto te huren.

Wanneer kan ik mijn vliegreis boeken?

Wanneer er minimaal 4 aanmeldingen zijn en de retraite door kan gaan ontvang je van mij een berichtje en kun je de vliegreis al boeken. Mocht je het op prijs stellen dan breng ik de deelnemers met elkaar in contact zodat je eventueel samen kunt reizen.

Hoeveel kost een vliegticket?

Voor een retourvlucht naar Catania betaal je meestal tussen de €150,00 en €350,00. Uiteraard ben je vrij om zelf de luchthaven voor vertrek te kiezen en kun je het zo duur/goedkoop maken als je zelf wilt.

Vragen over accommodatie

Kan ik een eigen kamer krijgen?

Wanneer er nog kamers beschikbaar zijn is dit mogelijk voor een meerprijs van €250,00. Wees er op tijd bij want vol=vol.

Kan ik ook met 3 of 4 personen op 1 kamer?

In de suites kan dit, deze zijn geschikt voor maximaal 4 personen. Mocht je met meer dan 2 personen een kamer willen delen, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Hoe zien de kamers eruit?

Onder het kopje accommodaties kun je uitgebreid lezen hoe de ruime luxe kamers en suites bij Dimora Di Dante eruit zien.

Vragen over de voorwaarden

Wanneer moet ik de reis betalen?

Bij aanmelding betaal je eenmalig €150,00 en zes weken voorafgaand aan de reis betaal je het resterende bedrag.

Overige vragen

Ik heb interesse maar kan deze datum niet, wanneer is de volgende retraite?

Deze retraites naar Sicilië vinden twee keer per jaar plaats. Eentje in het voorjaar en één in het najaar. Neem contact op voor de specifieke retraite data.

Wat gebeurt er als de reis geannuleerd wordt als gevolg van corona maatregelen?

Wanneer er vanuit de overheid een negatief reisadvies naar Sicilië gegeven wordt dan zal de reis verplaatsen naar een andere datum. Mocht je deze datum niet kunnen dan ontvang je jouw betaling volledig terug.

Mocht je niet mee kunnen omdat je zelf corona hebt, dan ontvang je de betaling niet terug. Wellicht is het handig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, en te checken onder welke voorwaarden er restitutie plaats vindt.

 

Ga je mee in de meivakantie op retraite naar het zonnige Sicilië?