Workshop Mindfulness

Mindfulness is het volledig bewustzijn van je ervaring met al je zintuigen in het hier en nu. Het unieke aan deze mindfulness workshop is dat we dit gaan ervaren in de prachtige natuur van Sicilië.  Met heel je lijf en alle zintuigen de natuur ervaren. Voelen, ruiken, horen en zien zoals je nog nooit eerder hebt gedaan! Op deze manier kom je komt uit je hoofd in je eigen innerlijke stilte.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness maakt je bewust van het onbewuste proces dat zich dagelijks in je geest afspeelt. De manier waarop je de wereld ziet, de gedachten die je erover hebt en de gevoelens die het bij je oproept. Mindfulness kan je leren met een frisse blik naar de wereld te kijken en dit toe te passen in je dagelijkse leven.

Mindful betekent:

  • Aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment.
  • Accepteren wat zich voordoet in je en buiten je.
  • Ruimte hebben voor je gedachten en emoties
  • Het leven vanuit een ontspannen houding tegemoet treden.
  • Je vrij, levendig en open voelen.
  • Vriendschap sluiten met de realiteit.
  • Zien dat ontspanning komt uit je contact met het huidige moment.

Mindfulness in de natuur

Tijdens deze mindfulness workshop gaan we de natuur. We maken een verstillende en vertragende wandeling in de bergen van Sicilië. Tussen het wandelen door zijn er diverse mindfulness oefeningen om mindfulness te ervaren met al je zintuigen.

Je kunt gewoon een wandeling maken in het bos. Maar je kunt ook een stapje verder gaan en heel je lijf en zintuigen de natuur laten ervaren. Dit is mindfulness ervaren met alle zintuigen in het nu. Je komt uit je hoofd en in je eigen innerlijke stilte. Hierdoor kun je stress en spanningen loslaten.

mindful wandeling Sicilië

 Of je nu op zoek bent naar manieren om te ontspannen, je creativiteit te stimuleren of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Deze retreat met mindfulness workshop in de natuur bied jou de perfecte gelegenheid om op adem te komen en jezelf weer op te laden.

Wil jij verstilling ervaren in de adembenemende natuur van Sicilië?

Ervaringen Retraite Sicilië

“Ik heb een fantastische week gehad op Sicilië. De locatie was prachtig, het eten was heerlijk (met dank aan Natasja) en de groep was meteen vertrouwd.

Eefje heeft een mooi, gevarieerd programma neergezet en heeft enorm veel kennis. Zij had oog voor de groep en voor ons persoonlijk. Ook was er voldoende ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

Mede dankzij haar heb ik, tijdens een turbulente periode in mijn leven, weer meer rust en vertrouwen gevonden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik Eefje heb leren kennen en heb kunnen deelnemen aan deze fijne retraite.”

Lisette van der Spoel

“Bedankt voor deze bijzondere week en de mooie gesprekken. Ik voel een enorme positiviteit en laat alles langzaam op mij inwerken…dank Eef. Vanaf het eerste moment voelde ik een enorm gevoel van veiligheid. Dit geeft mij vertrouwen voor een volgende stap”

Monica Stoebel

“Ik kijk terug op een prachtige, intense week. Vol vertrouwen in en respect naar elkaar. Heel bijzonder om dit met elkaar te delen.

Ik voel rust in mijn hoofd en in mijn hart en heb veel energie in mijn lichaam. Ik ga dit gevoel heel lang vasthouden. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

Marian Zuidveld

“Ik ben heerlijk aan het nagenieten van de retraite week op Sicilië. En laat alles nog eens de revue passeren.

Ik vond het heel bijzonder dat we het zo leuk met elkaar hadden. En zo bijzonder hoe Eefje de week heeft begeleid en zo mooi kon meebewegen in de groep.

Nogmaals dank hiervoor!”

Minkie Brandsma