Het betoverende eiland Sicilië

Sicilië… als je alleen al aan de naam denkt krijg je zin om een bijzondere reis naar dit zonnige Italiaanse eiland te maken. En niet zo gek ook, want Sicilië heeft super veel te bieden! Sicilië zal je omhullen met de geur van sinaasappels en citroenen en zal je betoveren met haar schitterende natuur, door haar fantastische keuken en haar kleurrijke plaatsjes.

Scicli retraite uitstapje

Sicilië…een parel in de Middellandse zee

Toen ik in 2014 voor het eerst werd betoverd door dit prachtige eiland in de Middellandse zee, wist ik het zeker, hier ga ik vaker terugkomen…! Jaren later ben ik in contact gekomen met bewoners op dit eiland en heb ik mijn hart gevolgd, door retreats naar Sicilië te gaan organiseren.

Waarom Sicilië?

Vanaf het moment van aankomst voelde ik me hier thuis. De warme ontvangst, het prachtige uitzicht als de zon in de avond ondergaat en het zwembad met uitzicht op de olijfgaarden. Deze elementen dragen allemaal bij aan het gevoel van thuis te zijn. Wat mij steeds weer terugbrengt naar deze plek is de fijne energie die er hangt. Op Sicilië voel ik dat ik mag zijn wie ik ben en dat maakt het voor mij dé plek om mijn retreats te organiseren.

Gastvrij Sicilië

De eigenaren van Dimora di Dante verwelkomen je voor een exclusief verblijf in de unieke natuur van Sicilië. Met een kleurrijke tuin, een heerlijk zoutwater zwembad en een plek waar de lekkerste Siciliaanse specialiteiten op tafel komen.

De lichte, ruime kamers en suites zijn voorzien van alle comfort dat jij je maar kunt wensen, van eigen sanitair tot fijne bedden. De ruime kamers hebben ook een zithoek, balkon of terras. Met in de verte de Etna, het typische Siciliaanse landschap en met veel bloeiende cactusvijgen in oktober.

De natuur op Sicilië

Het landschap van Sicilië is niet zachtaardig en lieflijk, maar meer indrukwekkend en van ruige schoonheid. Het is beslist fascinerend; grof, wild, ongetemd, gevormd door vulkanische processen, met veel intrigerende stadjes en een veelheid van culturele invloeden.

Op Sicilië ligt een enorm netwerk aan ‘trazzere’, eeuwenoude onverharde wegen. Denk hierbij aan grindwegen met grote keien, die lopen door open landschappen en verdwijnen over einders. Het zijn oude handelsroutes die de inwoners van de dorpen en steden met elkaar verbonden. Er ligt ongeveer 900 km aan trazzere op Sicilië: een droom voor wandel liefhebbers.

wandel vakantie op Sicilië

Magisch Sicilië

Sicilië is verder ook een heel bijzonder, magisch eiland, met een hoge trillingsfrequentie. Het herbergt een enorme schat aan archeologische plekken en unieke prehistorische opgravingen en de krachtige vulkaan Etna. Tegenwoordig de grootste actieve vulkaan van Europa en een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Dit heeft een krachtige, transformerende en bewustzijnsverhogende effect. Hierdoor ontstaat vaak een helder inzicht in dingen die spelen in je leven en in dingen die je beperken of tegenhouden. Je zult dan ook tijdens en na deze reis merken dat er veel ”oude” dingen worden opgeruimd en je spirituele bewustwording een enorme impuls krijgt!

Het is niet voor niets een plek waar je kunt thuiskomen in jezelf! Het is namelijk bij uitstek het eiland om weer in balans te komen en je leven ten volle te omarmen en te leven!

dimoradidante meditatie retreat minder stress mindfulness retraite positieve effecten retraite retraite naar Sicilië retraite sicilie retreat Scicli Sicilie spirituele bewustwording waarom op retraite wat is een retraite yoga retreat